Raketech utökar sitt sportguideutbud till Finland genom förvärv av TVmatsit.com

Raketech, en ledande aktör inom onlineaffiliatetjänster och content marketing, fortsätter expandera sitt utbud av tv-sportplattformar genom förvärv av Finlands ledande TV-sporttablå, TVmatsit.com.

TVmatsit.com är en produkt som har tydliga synergier med Raketechs befintliga familj av mediaguider online och via mobila appar. TVmatsit.com är en mycket populär plattform som genererar organisk trafik genom att erbjuda en komplett guide för tv-sänd sport i Finland samt via en framgångsrik medieköpstrategi. Grundarna av TVmatsit.com kommer att fortsätta driva produkten även efter förvärvet, och även integrera framgångsrika element från sin plattform och mediestrategi på Raketechs andra huvudmarknader.

”Vi är nöjda att förvärva TVmatsit.com, en produkt som kompletterar vårt befintliga utbud av sportguider online. Förvärvet går i linje med vår strategi att erbjuda alla våra produktkategorier på våra huvudmarknader, där vi i Finland fram tills nu har saknat en guideprodukt. Vi ser fram emot att jobba tillsammans med teamet på TVmatsit för att optimera produkten ytterligare med vår expertis inom innehåll och SEO, och även replikera deras framgångsrika medieköpsstrategi på andra marknader”, säger Michael Holmberg, VD för Raketech.

Förvärvet sker till en multipel om 5,2x EBITDA. Köpeskillingen uppgår till 1,6 MEUR, med möjlighet till tilläggsköpeskilling om 0,3 MEUR som kan utbetalas under kommande 24 månader baserat på vissa överenskomna prestationsmål.

Genom att förvärva TVmatsit.com expanderar Raketech sitt guideutbud, som i dagsläget inkluderar TVmatchen.nu (Sverige), TVsportguide.com (Storbritannien), TVsporten.dk (Danmark), Tvsportguide.de (Tyskland), TVkampen.com (Norge) samt Esportsguide.com (Global).

För mer information, kontakta press@raketech.com.

Informationen lämnades för offentliggörande den 26 april 2019 kl. 8.00 CET.

Om Raketech Group

Raketech är en ledande aktör inom onlineaffiliatetjänster och content marketing, specialierade på att leverera tjänster inom jämförelse för sport och spel, onlineguider, communities och sociala medier i främst Norden och Storbritannien. Via ett 20-tal flaggskeppsprodukter guidar Raketech sport- och spelintresserade användare till de bästa tänkbara tjänsterna och levererar samtidigt högkvalitativ trafik till sina partners. Raketech växer såväl organiskt som via förvärv, och driver sin verksamhet enligt ett tydligt ramverk för ansvarsfulla affiliatetjänster. Bolagets aktier är noterade på Nasdaq First North Premier med ticker RAKE. Erik Penser Bank AB är Certified Adviser (certifiedadviser@penser.se / 08-463 83 00). För mer information, besök www.raketech.com.