Raketech lanserar Esportsguide.com som riktar sig till den globala esportmarknaden

Raketech meddelade idag att de lanserar en ny produkt som riktar sig till den populära esportmarknaden. Esportsguide.com kommer att erbjuda en komplett guide till de ledande esport-streamarna för de mest populära turneringarna världen över.

Michael Holmberg, VD på Raketech, kommenterar: ”Raketech ger sig nu in i den populära esportbranschen, med lanseringen av en global produkt som lämpar sig väl för den amerikanska marknaden. Esportsguide.com är en anpassning av vår TV-sportguide och ett bra exempel på skalbarhet i vår produktstrategi – att expandera till nya marknader och vertikaler med våra befintliga plattformar. Vi tror att det finns en stor efterfråga på en omfattande streamingguide för esport, och precis som med våra andra sport- och bettingprodukter, ämnar vi skapa stort värde åt våra användare med Esportsguide.com.”

Esportmarknaden har på senare år blomstrat, och detta har skapat en ny efterfrågan på innehåll, streamingtjänster och betting för esport. Det finns nu en stark koppling mellan esportmarknaden och Raketechs primära målgrupp, spelpartner och sportmediaprodukter.

Esportsguide.com kommer att erbjuda ett schema online för matcher och live-sändningar av esport så att användarna endast är ett klick ifrån den match de vill se. Hemsidan riktar sig till spelare över hela världen och erbjuder ett tidszonsanpassat schema över de mest populära datorspelen, turneringarna och matcherna dygnet runt. Streamingguiden inkluderar de mest populära spelen, däribland League of Legends, Dota 2, CS:GO, Hearthstone, Overwatch, Starcraft 2 och Fortnite.

Esportsguide.com är en desktop- och mobilanpassad hemsida, för närvarande tillgänglig på engelska. Plattformen aggregerar flerspråkiga streams från de ledande online-streaming-plattformarna i en enda hemsida, så att esportfans endast behöver besöka en plats för en komplett guide till esportmatcher.

För mer information, kontakta press@raketech.com

Informationen lämnades för offentliggörande den 16 november 2018 kl. 8.00 CET.

Om Raketech Group

Raketech är en ledande aktör inom onlineaffiliatetjänster och content marketing, specialiserade på att leverera tjänster inom SEO, onlineguider, communities och sociala medier i främst Norden och Storbritannien. Via ett 20-tal flaggskeppsprodukter guidar Raketech sport- och spelintresserade användare till de bästa tänkbara tjänsterna och levererar samtidigt högkvalitativ trafik till sina partners. Raketech växer såväl organiskt som via förvärv, och driver sin verksamhet enligt ett tydligt ramverk för ansvarsfulla affiliatetjänster. Bolagets aktier är noterade på Nasdaq First North Premier med ticker RAKE. Erik Penser är Certified Adviser. För mer information, besök www.raketech.com.